Er op uit

Directe omgeving

Goudriaan is een klein dorpje met zo’n 1000 inwoners. De meeste huizen en boerderijen liggen aan weerszijden van het prachtige riviertje de Goudriaan. Een heerlijke korte wandeling met een vriendelijke groet van- en voor de weinige mensen die je hier tegenkomt.

Ook op loopafstand zijn de Slingelandse Plassen. Een prachtig stukje natuur om een heerlijke wandeling doorheen te maken.

Voor de echte liefhebbers zijn er lange tochten door de velden en akkers te maken.

Zwemmen en vissen zijn prima mogelijk in de directe omgeving. Op warme dagen kun je met de kleinsten terecht aan het strandje van de Slingelandse Plassen, terwijl de  jeugd graag van de bruggen in de Boezem springt. 

Een fietstochtje naar het oude vestingstadje Nieuwpoort aan de Lek is slechts een kwartiertje heen en terug. Voor een langere tocht per fiets, motor of auto bieden de dorpen Ottoland, Molenaarsgraaf en Oud Alblas de mooiste routes.

We wijzen je graag de weg…

Kinderdijk

De molens van Kinderdijk zijn een absolute aanrader voor eenieder die Nederland wil ontdekken. Nederlandser kan het bijna niet. De 19 molens samen maken deel uit van het Werelderfgoed van Unesco.

 Kinderdijk ligt op ca. 15 kilometer vanaf Goudriaan. Per fiets, motor of auto langs de vele rivieren en kanalen van de Alblasserwaard maak je er een onvergetelijke dag van.

Gorinchem en Dordrecht

Onbekend maakt onbemind. Van Gorinchem en Dordrecht ga je zeker houden. Slenter op je gemak door de oude straatjes van deze historische steden.

Terrasjes in overvloed en, zeker in Dordrecht, nog tal van verassende winkeltjes die in de grote steden grotendeels zijn verdwenen.